Kultur

Guldkorn i den sociala distanseringen

Shakespeare på Madame Tussaud’s.

Man brukar säga att det finns ingenting ont som inte har något gott med sig. En sådan sak är att mitt i pandemi och social distansering har utbudet av kultur ökat online. Det finns ett fantastiskt utbud och för en glesbygdsbo är det som ett smörgåsbord som uppenbarar sig från ingenstans. Det finns mycket att välja på men jag har plockat ut några godbitar som jag ska passa på att se under påsklovet.

Eddan på teater – Västanå teater har filmat sin uppsättning av Eddan. Den fornnordiska mytologins gamla berättelser får liv. Den har fått fantastiska recensioner och publiken älskar den. Länk finns på riksteatern.se.

Hamlet på The Globe – The Globe har en egen kanal ”Globe Play” där man kan köpa eller hyra föreställningar som spelats på The Globe. Men guldkornet är att man kan streama Hamlet gratis. Se och njut av världens bästa pjäs spelad i en kopia av Shakespeares gamla teater. Kan det bli bättre?

The show must go on – Andrew Lloyd Webber bjuder på en succsémusikal en gång varje vecka, och då finns den tillgänglig i 48 timmar. Kolla in ”The show must go on” på Youtube”. I kväll är det “Jesus Christ Superstar.”

Högläsning – nu finns det mängd högläsning att ta del av på Youtube. Min favorit, självklart, är Jennifer Ehle som läser Pride and Prejudice, ett sant nöje att lyssna på. Men det finns massor med andra att välja på. Du kan kolla på #QuarantineReading på instagram.

Vilka andra guldkorn har du hittat?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.