Personlig utveckling

Nytt år nya mål

BIld av kalhh från Pixabay

Det är inte bara nytt år, det är även nytt årtionde. Det gör det hela lite mer högtidligt.

Inför varje nyår har jag samma känsla av möjligheter. Det känns som om jag har fått tiden som gåva, att göra det bästa jag kan av. Vad jag vill kan jag göra. Det är berusande och ofta rusar tankarna och planerna iväg och blir orealistiska. Då får jag ta tag i mig själv, plocka bort och banta ner, och göra en plan som är genomförbar.

För att göra den tittar jag efter var jag är, hur jag har hamnat där, vad jag vill göra härnäst och gör en plan utifrån det.

Det senaste årtiondet har innehållit så många olika händelser, livet har sett så olika ut att årtiondet är indelat i olika faser. Det är nästan som att leva helt olika liv.

Det var under detta decennium som jag insåg att jag ville skriva, att det fanns berättelser inom mig som ville komma fram. På det sättet har det hänt mycket, jag har gått från att skriva bara för mig till att inse att jag ville skriva för andra. Jag har skrivit mitt första kompletta manus och skrivit kontrakt med ett förlag. Det känns som om riktningen blev en helt annan, nya mål som inte fanns där tidigare.

Jag har också under detta årtionde flyttat, jag som trodde att jag alltid skulle bo kvar i min hemkommun, jag flyttade till ett samhälle 13 mil bort. Till min förvåning inser jag att jag trivs jättebra. De långa avstånden till shopping och teater kompenseras av stillhet, ro och närheten till naturen.

Vad vill jag göra härnäst? Jag har lovat mig själv att jag ska ha färre mål i år än förra året, men kanske större mål som var för sig innehåller några projekt för att förverkligas. De två målen är:

Fortsätta skriva för andra och sköta om mig själv bättre.

Dessa mål uppfyller inte kraven på exakthet, mätbarhet och liknande saker som det anses att bra mål ska ha. Men jag tänker att den delen kommer när jag gör min plan. Där kommer det mätbara in. Jag tänker inte gå in på detaljer vad själva planen innehåller, men den finns och jag kommer inte att hinna med allt men det behöver jag inte.

En plan ska inte vara något som tynger och gör tillvaron svårare, en plan ska göra livet rikare och hjälpa mig att göra sådant jag aldrig gjort förut. Den ska ge mig mod, att våga spränga gränser och ta mig an utmaningar som stimulerar. Det är syftet med målen och planen.  Det är till det jag vill använda denna tid som jag fått till skänks. Så jag inte slösar bort den på saker som inte ger mig möjligheter att bli den jag kan bli.

Gott nytt år

Previous Post Next Post

You Might Also Like

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.