Sociala medier

Hitta nya idéer till inlägg

Trots att man gjort sin läxa och har både policy och några ämnen som man fokuserar på i sina Sociala medier så är det inte alltid lätt att vara kreativ och påhittig när det är dags att skapa innehåll till sina sociala medier.

Här kommer några tips på vad du kan göra för att hitta nya idéer.

  • Skriv ner idéer när de dyker upp, i november har du säkert en fin idé till julens inlägg, men när julen kommer är det som bortblåst. Skriv ner direkt i stället. Google Keep kan vara en app som hjälper dig.
  • Temadagar – helar året är kryllar av temadagar. Vilka stämmer in på din verksamhet? Använd dig av dem! Här hittar du en superbra kalender, med massor med temadagar: https://temadagar.se/kalender/.
  • Tips och idéer inom din bransch – vad gör andra? Och särskilt kan man titta på företag som ligger i andra änden av landet eller har andra förhållanden än ditt företag. Man ska absolut inte kopiera men man kan ta en idé och göra om den till sin egen.
  • Ännu bättre är det att låna idéer från andra branscher. Då kan du komma på något som sticker ut och verkligen syns. Vad gör de som är riktigt bra? Och hur kan du göra om det så det passar din bransch och ditt företag?
  • Fråga ChatGPT, det går inte bara kopiera det AI skriver men det kan finnas guldkorn som du inte tänkt på. Någon idé som går att förfina och utveckla till något bra.

Hoppas någon av dessa tips kan hjälpa dig att komma på nya idéer till dina sociala medier.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.