Kultur

Vintermarknad 2020

Jokkmokks vintermarknad är inte bara stånd på gatorna. De tär en kulturboost med konst, hantverk, musik och poesi I år ska jag försöka hinna med litet av varje.  Jag har några saker som jag tänker varje år att jag ska hinna med men som aldrig blir av. Mycket av mina marknadsbesök kommer att vara med kameran i hand så jag hoppas att det inte blir 30 grader kallt.

Mina marknadsplaner:

Onsdag ska jag börja med att se invigningen, om jag hinner. Jag får stannat till vid parken på hemväg från jobbet. Sen hinner jag en snabb middag för att sedan lyssna på modern jojk i kulturtältkåtan. Det tror jag blir en upplevelse, jojk möter elgitarrer.

Torsdagen ska jag vara hemma och ladda batterierna, söka reda på handskar och varma sockar. Och, självklart, ladda kameran.

Fredagen blir intensivaste dagen. Modevisning klockan 12, den har jag missat varje år, men i år ska jag vara där med kameran, och rätt objektiv. Om jag hinner ska jag på Litterturfest på Ajjtte där en Jokkmokksförfattare har boksläpp. Klockan 16 vill jag vara på föreläsning på C/O Gerd om ”Inre och yttre glow”, vilket låter helt underbart.

Om jag hinner på lördag ska jag lyssna på Poetry slam, på Bio Norden. Vilket skulle vara jättekul för jag har aldrig varit in i den gamla ärevördiga biografen som fortfarande står kvar och används ibland.

Någon gång under helgen ska jag besöka Gamla apoteket där Gunilla Falk ställer ut foton. Gunilla är en fantastisk naturfotograf från Jokkmokk.

Om jag lyckas se och uppleva allt detta så har jag fått med alla mina intressen: litteratur (boksläpp och poesi) Foto (eget och utställning) och må bra (glow – det måste ju vara desamma som att må bra, eller hur?!), musik (modern jojk, men Chris Kläfford får stå tillbaka, honom hinner jag inte lyssna på.) Då kan jag belåtet luta mig tillbaka på söndag och redigera bilder och skriva om allt jag varit med om. Jag vet att jag inte skrivit något om mat, för många är maten ett viktigt inslag på marknaden men inte för mig. Men lite Churros ska jag nog köpa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.