Tankar

På myren

Rosling blommar på myren.

När jag först flyttade till Jokkmokk tyckte jag att landskapet var kargt och inte så inbjudande. Jag tyckte att det mest bestod av ”myrar och stenskravel”.  Jag tyckte att det var vackert på ett storslaget sätt med fjällen så nära men jag saknade ängar med midsommarblomster, rödblära och ängsklocka.

Sedan dess har jag hunnit rota mig lite, skapat nya vanor, hittat mina favoritplatser och de vackraste promanstråken. Min favoritpromenad går genom skogen och över en myr, längs en skogstjärn. På den pormanden är myren en av höjdpunkterna.  Med tiden har jag mer och mer lärt mig uppskatta myrens lågmälda skönhet. Den är inte lika uppenbar som en blommande äng, man måste vara mer uppmärksam, böja sig ner och titta närmare. Och den är verkligen vacker, nu i juni blommar rosling, hjortronblommor och skvattram.

Så nu har det bildats ett nytt utrymme i mitt hjärta där myrens skönhet har sin plats och den dagen jag flyttar från Jokkmokk kommer jag att sakna mina dagliga promenader över ”min” myr precis lika mycket som jag saknade promenader längs blommande ängar när jag flyttade hit.

Hjortronblommor.
Skvattram som doftar så gott.
Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Mirjam 17 juni, 2020 at 21:05

  Man kan verkligen läsa din kärlek till naturen <3 och jag känner doften av skvattram när jag ser bilden! Underbart, Emma….kram!

 • Reply Hanna 4 augusti, 2020 at 00:18

  Hej!

  Hoppas du har en fin sommar!

  Jag har startat upp en ny fotoblogg – följ mig här: http://hdokumenterar.blogg.se

  • Reply Emma Öhman 4 augusti, 2020 at 11:14

   Så spännande! Jag ska självklart titta på dina bilder!

 • Reply ★Orsakullan som blev mamma vid 20 – Dalaliv, finporslin & pudelliv! ★ 4 augusti, 2020 at 21:34

  Så fint det låter :). Jag tror det lite är så där att man måste få tiden att rota sig. Jag minns när jag flyttade till Falun, trots att det är inom samma landskap var det ändå svårt för mig upptäcka att det är så lite grönska här mot vad jag normalt är van vid :).

 • Leave a Reply