Tankar

Kramens dag

Ibland tycker jag att det är så fånigt med alla dagar som har ett särskilt tema. Det finns otroligt många teman, det är inte bara de gamla som fettisdag eller våffeldagen utan det finns massor med nya också. De berör de mest spridda områden så som tandborstbytardagen, matlådans dag och Volvons dag.  Alla dessa teman har svällt ut och blivit så många att dagarna inte räcker till, de får samsas ibland ända upp till fyra stycken på en och samma dag.

Trots mitt motstånd och svagt nedlåtande ton så måste jag tillstå att det finns de som inte har så långa anor men som ändå fyller ett syfte hos oss alla. Vi alla behöver få och ge fysisk kontakt och kärlek, all sorts kärlek. Kärlek till sina barn, syskon, en annan sorts kärlek till våra jobbarkompisar eller elever (om man har sådana) och så vidare i det oändliga. Men frågan är: kramar vi dem tillräckligt ofta? En kram säger mer än tusen ord, men hur ofta säger vi att vi tycker om någon?

Kramar gör att vi lever längre, det frigör må-gott-hormoner, minskar stress och motverkar nedstämdhet. Vilken boost – och på ett par minuter bara.

Så låt oss fira kramens dag i dag! Erbjud kramar till alla du träffar, du kommer att bli förvånad över hur många som tackar ja!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.