Fotografering

Hundspann och renrace

Något som jag inte gjort förut är att besöka de som kör hundspann. Det var intressant att se hur hundföraren och hundarna samabetade. Det var många turister som åkte hundspann och jag skulle nog gärna också prova, men då lite längre, inte 5 minuter på Talvatis.

Hundspann på Talvatis.
Ledarhundar.
Hundarna vilar mellan turerna.

Efter hundspann var det dags för renrace. Jag har aldrig fotat det tidigare eftersom man måste vara i tid för att få en bra plats. Nu var jag 20 min i förväg så jag kunde välja och vraka. Det var kul att se och ett verkligt jippo, om man vill vara med är det bara att lämna sitt namn och så drar de lott. Kända besökare är självklart med, detta år var det Chris Kläfford som fick ligga på kälken, hålla fast sig för blotta livet och få snö i ansiktet från renens klövar. Mysigt.

Först leddes alla renar runt banan.
Action på riktigt!
En vacker funktionär på racet.
Previous Post Next Post

You Might Also Like

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.