Skriva

Ensammaste hobbyn?

Så äntligen var det projektet sjösatt. Ibland tar saker längre tid än vad man egentligen tror är möjligt. Det som ursprungligen skulle bli en kurs i kreativt skrivande blev till sist en serie med fristående workshops med olika teman varje gång varav den första gick av stapeln för ett par veckor sedan.

Vi har hunnit ha två tillfällen med olika teman.  Det blev intensiva kvällar där vi skrev olika skrivövningar, från uppvärmningsövningar till mer skönlitterärt skrivande, vi delade med oss till varandra av det vi skrivit. Vi tog oss också tid att reflektera över hur det är att ha skrivande som hobby. Vilka förväntningar får omgivningen när man berättar att man har skrivande som hobby? Är det att jämställa med andra fritidsintressen?

Skrivande är i de flesta fall en väldigt ensam hobby. Vi sitter var och en på vår kammare och skriver något som vi lägger i byrålådan och sparar bara för nöjet att ha kvar det vi skapat. Då blir det extra roligt att träffas, även på distans, och få stöta och blöta sina tankar om sitt eget skrivande och få spegla sig i andra som har samma intresse. För vi är många, vi som skriver, många fler än vad vi någonsin tror när vi sitter där i vår ensamhet.

Nu är vi i alla fall några som har en liten oas av skrivande vänner att skriva och tänka och lyssna på texter tillsammans, texter som vi skrivit och delar med oss av. Texter som utgör ett steg framåt. Vårt nästa steg framåt.

För leder framåt gör de, varje text man skriver leder framåt på något sätt, särskilt när man delar med sig av dem. Man kan läsa upp den, eller skicka den till en vän eller publicera den på internet – oavsett på vilket sätt en text möter en läsare så får man en klarare syn på sin text när den lämnar den trygga hamnen och kommer ut i verkligheten. Då upptäcker man vad man skrivit, texten svagheter och eventuella styrkor framträder och man tar något med sig till nästa text som man ska skriva.

Jag ser redan fram emot nästa workshop då vi ska prata om hur stil och innehåll kan samverka. Det kommer att bli så intressant!

Om du vill ha skrivövningar skickade till din mailbox varje månad kan du prenumerera på nyhetsbrevet.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Registrera dig för att få skrivövningar i din inkorg varje månad.

Vi spammar inte! Läs vår integritetspolicy för mer info.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.