Okategoriserade

Boxning – även för tanter

Sara på boxningsträning.

Plötsligt händer det att man förvånar till och med sig själv. Och när anmälan är gjord kan man ju inte fega ur och avboka, det är inte ett alternativ. När jag berättade på jobbet att jag skulle på boxning möttes jag av förvånade miner och glada skratt, från både kollegor och elever. Det var tur att jag hade min dotter som draghjälp som gjorde att jag verkligen for. Hon har tränat boxning av och till och har precis börjat om. Hon hävdade att det var roligt och inte alls svårt, så kör till, tänkte jag och hakade på.

När vi kom till lokalen möttes vi av glada skratt och inbjudande hälsningar. Lokalen var inte så stor, med en mjuk och skön matta på golvet, ett par stora boxningssäckar och korgar med lånehandskar.

När det blev dags att starta hade det samlats en liten grupp tjejer och en tant (jag). Efter en traditionsenlig uppvärmning var det dags att dra på sig handskar och börja träna slag. Jag hade inte en aning om att man kunde träna slag på så många olika sätt. Jag hade nog föreställt mig boxningsträning som ganska ensidig och monoton, men där hade jag helt fel. Under en övning skulle vi slå ett par slag, lägg oss ner och slå ett par slag liggande och så vidare under några minuter. Jag insåg att lägga sig ner och kliva upp från ett golv snabbt tio gånger i rad är en form av träning om den fysiska formen inte är den bästa.

Gruppen var mycket ojämn, några av tjejerna har tränat boxning regelbundet under lång tid, några tränar ibland och så jag som var helt novis. Men det var inget problem. Ledaren var entusiastisk och mycket kunnig och anpassade övningarna efter våra olika förutsättningar med några snabba instruktioner.

Det var riktigt roligt att träna boxning, men jag skulle aldrig ha gått på ett vanligt pass i boxning där kvinnor och män tränar tillsammans. Det blir en annan stämning och känsla när man är bara kvinnor, så framöver kommer jag att hålla utkik efter fler boxningspass för tjejer, kvinnor och tanter.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.