Om mig

Välkommen hit!

Jag är författare och svensklärare i Norrbottens inland. Jag skriver för barn och ungdom debuterade med boken Björnryttaren 2019.

Att läsa har alltid varit min favoritsysselsättning. Från mellanstadiet och framåt läste jag allt jag kom över. Jag minns tjuvläsning under täcket på nätterna. Böckerna var spänning, upplevelser och avslappning och jag ledsnade aldrig. Jag tänker att man skulle inte vara den man är utan de böcker som man läst.

Jag har också alltid tyckt om att skriva. När jag var barn skrev jag brev till brevvänner, både barn och vuxna. Dagbok skrev jag också från det jag var 7-8 år till jag var 40. Inte förrän 2013 började jag skriva för andra på en offentlig blogg. Så smånigom skrev jag mer berättelser och färre blogginlägg och november 2020 stängde jag ner min blogg.

Skrivandet har alltid varit en möjlighet att säga något tills det är färdigt, det finns möjlighet att utveckla ett resonmang på ett sätt som man sällan kan muntligt. När man skriver kan man inte bli avbruten och man styr själv åt vilket håll resonemanget ska gå.

Att skriva och berätta är fantastiskt roligt, det är svårt att låta bli att fortsätta när man väl börjat. Så jag förväntar mig att det kommer att dyka upp fler böcker från mig.

Författarbesök Jokkmokks biblitek 2022.
Fotograf Maria Klang, Jokkmokk
Signering av böcker.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.